A Mechwart Park története

Az épületet 1958-1959-ben építették párhuzamosan “testvérpárjával” együtt a Mechwart tér másik oldalán. (Tervezők: Dúl Dezső, Fenyves István, Hont Róbert és Hegyi Lajos).

A jelenlegi ház helyén az 1937-ben emelt épület – akkori nevén “Regent-ház” (Margit krt. 43-45.) – bankfióknak, virágüzletnek adott helyet, valamint itt volt a Régens vendéglő és a Meinl Kávéház is a földszinten. Az 1900-as évek elején épített, a tér túloldalán található épületet “Szomjas Háznak” hívták – nevét a földszintjén található híres italmérés után kapta. Mindkét eredeti épületet lebombázták 1945. január 21-én, Budapest ostromakor. Az újratervezett és újjáépített házakat 1959-ben adták át.

Az épület emeleteit eredetileg is lakásoknak tervezték. A megépítést követően évtizedeken keresztül elegáns diplomata lakások, irodák működtek a házban. Mielőtt a K&H Bank bérbe vette volna, 30 évig a Mechwart Park épületének földszintjén és galériáján működött a népszerű Európa Kávéház. A Mechwart tér túloldalán lévő épület alsó szintje (Margit krt. 47-49.) színház és kulturális központként, később áruházként működött, jelenleg Kormányablak található benne. A felsőbb szintek továbbra is lakhatás célját szolgálják.

Kérjen visszahívást!

Captcha

Kérdése van? Infoline:

Munkanapokon 8.00-20.00-ig.